Extra’s

Hieronder vindt u een aantal artikelen die in onze KBO Ede Nieuwsbrief hebben gestaan en die altijd van pas kunnen komen.

Belangrijk voor later

In onze Nieuwsbrief nr. 2 van februari 2021 stond een artikel over van te voren zaken regelen voor uw afscheid met de titel ‘Belangrijk voor later’. Hier vindt u de betreffende documenten.

Een voorbeeld (in PDF) van een volmacht voor een ‘Levenstestament’ kunt u hier vinden of via een andere partij via een invulsessie hier. Uw notaris zal ook een levenstestament kunnen aanbieden.
Een voorbeeld (in Word) voor een ‘Wilsbeschikking’ kunt u hier vinden. Uw uitvaartverzorger heeft er ook wel eens een formulier voor, maar dan bent u vast al in een ander stadium.

Nog even in het kort:
Een levenstestament is ervoor om op schrift te hebben wat uw wensen zijn als u niet meer wilsbekwaam bent, dus bijvoorbeeld bij coma of dementie. Hier is een notaris bij nodig.
Een wilsbeschikking is geen officieel document, waar u in vast legt welke wensen u heeft voor uw overlijden, de uitvaart en eventueel de verdeling van goederen die buiten een officieel testament of wettelijke erfrechtregeling vallen. Als er een wilsbeschikking is bekort dat het overleg met de begrafenisondernemer en gesoebat binnen de familie.

Meterkastkaart

In een artikel van onze nieuwsbrief nr. 6 (juni) 2022 is aanbevolen om een meterkastkaart in huis te hebben.
De kaart kunt u hier downloaden (klik hier).

Tipkaart mensen aan de deur

U wordt weleens gebeld door iemand die van de bank zegt te zijn of een persoon die u iets wil verkopen. Daar kunt u beter niets mee doen. Meestal zijn het oplichters.
Er wordt tegenwoordig ook erg veel, juist bij 55plussers aangebeld met een smoes of een pakje (terwijl u niets besteld heeft).
De politie heeft over de aanbellers een poster gemaakt. Die kunt u hier openen en afdrukken. De andere helft kunt u aan een buur geven.