Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Belangrijk voor later

17 maart 2022 - 15 juli 2022

Gratis

In onze Nieuwsbrief nr. 2 van februari 2021 staat een artikel over van te voren zaken regelen voor uw afscheid met de titel ‘Belangrijk voor later’. Strikt genomen is dit geen activiteit die wij organiseren, maar wel een activiteit voor u, die zeker zinvol is om aan te pakken en niet uit te stellen totdat het te laat is.

Een voorbeeld (in PDF) van een volmacht voor een ‘Levenstestament’ kunt u hier vinden. Uw notaris zal ook een levenstestament kunnen aanbieden.
Een voorbeeld (in Word) voor een ‘Wilsbeschikking’ kunt u hier vinden. Uw uitvaartverzorger heeft er ook wel eens een formulier voor, maar dan bent u vast al in een ander stadium.

Nog even in het kort:
Een levenstestament is ervoor om op schrift te hebben wat uw wensen zijn als u niet meer wilsbekwaam bent, dus bijvoorbeeld bij coma of dementie. Hier is een notaris bij nodig.
Een wilsbeschikking is geen officieel document, waar u in vast legt welke wensen u heeft voor uw overlijden, de uitvaart en eventueel de verdeling van goederen die buiten een officieel testament of wettelijke erfrechtregeling vallen. Als er een wilsbeschikking is bekort dat het overleg met de begrafenisondernemer en gesoebat binnen de familie.

Gegevens

Begin:
17 maart 2022
Einde:
15 juli 2022
Kosten:
Gratis